Годишен концерт на КУД „Дримкол“ од Вевчани „Не играј со телефонот мамо, играј со мене“

Утре вечер (петок, 3 мај) во Домот на културата во Вевчани, КУД „Дримкол“ ќе го одржи својот годишен концерт кој традиционално секоја година се

Read more

Вo Вевчани се одржува Фестивалот за народна култура „Пображење“

Во периодот од 16 до 19 август, Вевчани e домаќин на 8-от по ред фестивал на народна култура „Пображење“  во организација на Културно Уметничкото

Read more