Концерт на Македонскиот брас квартет во КИЦ во Софија

Македонскиот брас квартет, Стојанче Косовски (труба), Александар Златески (труба), Горан Јанев (хорна) и Владан Дробицки (тромбон), денеска (среда, 10 април) од 18:30 часот ќе

Read more

Пијанистката Мимоза Ќека со солистички концерт во Рим

Македонската пијанистката Мимоза Ќека одржа целовечерен солистички концерт во рамките на Музичкиот фестивал Темпието ,,Concerti del Tempietto’’ во Театро Марчело во Рим, Италија, што се одржува традиционално секоја

Read more

Вечер на камерна музика со ансамблот „Игњац Фукс“

Музичката програма на „Охридско лето“ за вечерва нуди концерт на камерна музика со ансамблот што го носи името на најпознатиот хрватскиот композитор, Игњац Фукс

Read more