Пијанистката Мимоза Ќека со солистички концерт во Рим

Македонската пијанистката Мимоза Ќека одржа целовечерен солистички концерт во рамките на Музичкиот фестивал Темпието ,,Concerti del Tempietto’’ во Театро Марчело во Рим, Италија, што се одржува традиционално секоја

Read more

Пијано-рецитал на Мимоза Ќека во МГС

Во рамки на циклусот “Доаѓаме… “ на 17 септември (вторник) во Музејот на град Скопје во 20:00 часот, ќе се одржи пијано-рецитал на Mимоза

Read more