Промоција на филмот „Пред и после“ на Киро Урдин во Кинотека

Во четврток (15 декември) во просториите на Кинотеката на Македонија, ќе се одржи промоција и проекција на филмот „Пред и после“ (Before and After)

Read more

Изложба на Киро Урдин во Белгија

Дела од македонскиот уметник Киро Урдин се изложени во галеријата „Црниот пантер“, една од најстарите галерии во белгискиот град Антверпен. Во рамките на изложбата,

Read more

Свеченост за кинеската филмска награда за Киро Урдин

Заменик-министерот за култура Драган Недељковиќ денеска (вторник, 11 декември, 2012 година) во 12:00 часот во хотелот Холидеј Ин (сала Милениум 2) ќе присуствува и

Read more