Свеченост за кинеската филмска награда за Киро Урдин

Заменик-министерот за култура Драган Недељковиќ денеска (вторник, 11 декември, 2012 година) во 12:00 часот во хотелот Холидеј Ин (сала Милениум 2) ќе присуствува и ќе се обрати на свеченоста по повод доделувањето на наградата на македонскиот уметник и режисер Киро Урдин за филмот „ Две времиња“ добиена на филмскиот фестивал во Јаан, Кина.

Филмот на Урдин е прогласен за најдобар во областа на животната средина во конкуренција на претставници на филмски и ТВ продукциски куќи од 43 земји.

You May Also Like