(видео) Како се започна? Сторија за Вухан и Коронавирусот

Документарец на двајца кинески новинари кои биле испратени во Вухан да го истражат мистериозниот вирус кој пламна и го затвори градот само 3 дена

Read more

Кина со рекорден број корисници на интернет

Според истражување на Кинескиот информациски и интернет центар, бројот на корисниците на интернет во Кина ја надмина бројката од 800 милиони и сега изнесува

Read more

Кина влезе во групата 20 најиноватовни економии на светот

Кина за првпат се најде меѓу 20-те најиновативни економии, додека САД паднаа на шесто место, стои во извештајот Глобален индекс за иновации 2018. На

Read more