„Ругање со Христос“ со награда на Монтреал Ворлд Филм Фестивал

Филмот „Ругање со Христос“, кој деновиве е во центарот на вниманието на македонската јавност поради реакциите од страна на Министерството на култура и Агенцијата за

Read more

Трејлер и исечоци од филмот „Ругање со Христос“

Деновиве на големо се зборува за филмот „Ругање со Христос“ на режисерот Јани Бојаџи, воочи неговото прикажување. Министерството за култура реагираше вчера преку ресорниот

Read more

Асаф Адеми: Министерството го осудува јазикот на омраза што го поттикнува „Ругање со Христос“

Министерството за култура се дистанцира од филмот „Ругање со Христос“ и го осудува јазикот на омраза, што тој го поттикнува, рече ресорниот министер Асаф

Read more