Европски денови на културното наследство

Европски денови на културното наследство 22 – 28 септември 2022 година. „Одржливо наследство“ е темата на Европските денови на културно наследство 2022. Со тоа

Read more

Ревија на етнолошки филмови во Музејот на Македонија

Ревија на етнолошки документарни филмови организира утре (среда, 3 октомври) Музејот на Македонија во рамки на манифестацијата „Европски денови на културното наследство“. Ревијата ќе

Read more

„Европски денови на културното наследство“ од 27.09 до 07.10

Дваесетина музеи, невладини организации и други институции што се грижат за културното наследство ќе бидат вклучени во манифестацијата „Европски денови на културното наследство“ која

Read more