МАНУ го одбележа раѓањето на нејзиниот прв потпретседател Поленаковиќ

МАНУ сo свечен собир вчера го одбележа 110 години од раѓањето на академик Харалампие Поленаковиќ (1909-1984), кој е меѓу основачите на Академијата во 1967

Read more

Oдбележана 100-годишнината од крајот на Првата светска војна во Битола

Дипломатскиот кор во Република Македонија, претставници на Собранието и Владата, градоначалниците на Битола и Новаци, претставници на АРМ, верските заедници и здруженија на граѓани

Read more

Oдбележување на „Светскиот ден на аудиовизуелното наследство“ во Кинотека на Македонија

Кинотека на Македонија ќе го одбележи „Светскиот ден на аудиовизуелното наследство“ на 30 октомври (вторник) во 12.00 часот. Светскиот ден на аудиовизуелно наследство се одбележува

Read more

Скопје одбележува 55 години од земјотресот

Скопје со повеќе активности и манифестации одбележува 55 години од катастрофалниот земјотрес во 1963 година, во кој 1.070 луѓе го загубија животот, а 3.000

Read more