Гевгелија – град на културата (22 јули)

Ова следните манифестации кои денес се’ на програмата во рамките на манифестацијата Гевгелија – град на култура:

22 јули 2011 година
во 21:00 часот на платото пред Пионерскиот дом ќе настапи народниот театар „Антон Панов“ од Струмица со претставата „Змеј Горјанин“ во организација на Дом на културата Гевгелија,

22 јули 2011 година
на 22:00 јули во Гевгелија, во рамките на манифестацијата „Гевгелија – град  на културата“, ќе се одрќи концерт на фолклорниот ансамбл „Свети Сава“ од Кач (Нови Сад) и фолклорниот ансамбл „Бојмија“ од Гевгелија.

Гостите од Кач остваруваат соработка со фолклористите од Гевгелија,  кои се нивни домаќини.

Концертот ќе се одржи на летната сцена спроти споменикот на Сава Михајлов, во центарот на Гевгелија, со почеток во 21:30 часот.

You May Also Like