Претставен поетскиот портрет на академикот Радован Павловски

Творештвото на истакнатиот македонски поет, академик Радован Павловски е синоним и достоинство на македонското поетско пеење и стои рамо до рамо со најистакнатите поетски

Read more

Почнува „Научната и уметничка визита“ во Куќата на Уранија

Научната и уметничка визита која се одржува во Куќата на Уранија-МАНУ во Охрид вечерва (7 август)  ќе биде отворена со изложба на ракописи и

Read more