На денешен ден: Роден е Радован Павловски

На денешен ден (23 ноември 1937) во Ниш е роден Радован Павловски, македонски поет и академик. Потекнува од гостиварското село Железна Река. Студирал право

Read more

Претставен поетскиот портрет на академикот Радован Павловски

Творештвото на истакнатиот македонски поет, академик Радован Павловски е синоним и достоинство на македонското поетско пеење и стои рамо до рамо со најистакнатите поетски

Read more