Ед Ширан се оженил тајно со неговата љубов од детството

Ед Ширан, на тајна свеченост, се оженил со својата љубов од детството, Шери Сиборн, објави британски „Сан“. Венчавката на Ширан (28) се случила, наводно,

Read more

Свадбарски обичаи и песни во Дебарско

Сватоите ќе слезат од коњи у момата, а зето ќе застани со четворицата побратими на коњи вкачени пред вратата од кледо (визбата), кај што

Read more

Свадбени обичаи од Мариово

Невестата и зетот им гувееле на свекорот, свекрвата, нункото, нунката, старосбватот, старосватицата и другите законити луѓе. Свекорот го дарувала со чорапи или крпа, свекрвата

Read more

Свадбени обичаи од Дебарца

Свадбите во Дебарца се прават најчесто во есен по Петковден, откако ќе завршат полските работи, или во зима во мрсниците, меѓу Божик и Месни

Read more

И вака се предлага брак!

Дали сте размислувале за тоа како да ја побарате за жена својата сакана? Дали сте размислувале тоа да биде на класичен начин, традиционално, или

Read more