Борче Димитровски: Дали е целта наместо децентрализација, да имаме целосна централизација на културата?

Културниот работник и доскорешен директор на НУ Центар за култура Битола, на својот профил на Фејсбук го напиша следното, во врска со резултатите од

Read more

Зоја Бузалковска: Вие г-дине Заев, не ја ставивте културата ПОД ТОЧКА РАЗНО, вие ЈА ЖРТВУВАВТЕ!

Режисерката Зоја Бузалковска со писмо до Зоран Заев, даде оставка од Советот за култура поради Годишната програма на Министерството за култура: Кога во септември

Read more

Авалон продукција: Како е тоа можно да не нема во годишната програма на Министерството за култура?!

По објавувањето на резултатите од Годишната програма за поддршка на проекти од национален интерес на Министерството за култура, со соопштение за јавноста излезе Бобан

Read more

Реакција на Министерството за култура за македонскиот филм „Ругање со Христос“

Министерството за култура реагира во врска со, како што го нарекува, скандалозниот филм „Ругање со Христос”, финансиран од Агенцијата за филм во 2015 година.

Read more