Прогласени се најдобрите македонски филмски автор, актер и работник на „Златна рамка“

Првото издание на “Златна рамка” започна со обелоденувањето на овогодинешните добитници на почесни награди кои ги доделува Друштвото на филмски работници на Македонија. Филмските

Read more

Трејлер и исечоци од филмот „Ругање со Христос“

Деновиве на големо се зборува за филмот „Ругање со Христос“ на режисерот Јани Бојаџи, воочи неговото прикажување. Министерството за култура реагираше вчера преку ресорниот

Read more