IN MEMORIAM: Почина Бранко Ѓорчев

По долго боледување синоќа (23 февруари) 2013 почина актерот Бранко Ѓорчев, директор на Драмскиот театар-Скопје. Ѓорчев е роден 1962 година во Неготино, во 1986

Read more

Драмски со нов уметнички директор

Актерот Зоран Љутков е назначен за  уметнички раководител на Драмски театар – Скопје, на местото на Дејан Лилиќ кој минатата недела доби нова функција –

Read more