Конференција „Писменото и книжевното културно наследство од Скопје и Скопско“

Програмата за конференцијата Писменото и книжевното културно наследство од Скопје и Скопско, која во организација на Институтот за македонска литература ќе се одржи во

Read more

Археолошка конференција „Меѓу Истокот и Западот – Стоби и градовите во римските провинции на Балканот“

Во винаријата „Стоби“ во Градско денескa се одржува меѓународна археолошка конференција насловена „Меѓу Истокот и Западот. Стоби и градовите во римските провинции на Балканот“.

Read more

Конференција за заштита на културното наследство во Белград

Денес, (петок, 10 јуни 2011 година) во Белград, Република Србија се одржува Седмата министерска конференција на УНЕСКО за заштита на културното наследство на земјите

Read more