Џулијан Асанж – човекот кој сонуваше да го уништи светот!

Со цел правилно и сеопфатно да се разбере феноменологијата на веб-порталот Wikileaks кои сили стојат зад истиот, и која е вистинската цел на објавувањето на „тајните документи“, неопходно е да се запознаеме со некои интересни „моменти” од животот на нејзиниот создавач и главен и одговорен уредник, на многу начини контроверзниот господин и модерна „интернет суперѕвезда“, Џулијан Асанж.

Дали е тоа само една едноставна и целосно независна личност, која за доброто на човештвото, сака да ги изложува во јавноста најмрачните тајни на американската политика зад сцената, како што овие денови е пренесено во јавноста или сепак, претставува многу посложена и помистериозна фигура, со која „од сенка“за целото време на неговиот развој раководат  некои други скриени сили кои си ја „си ја терал водата на својата воденица“, за кои Асанж можеби бил или не морал да биде целосно свесен?

Тогаш, чие „чедо“е всушност Wikileaks и каква всушност е улогата на Џулијан Асанж? Дали тој само го прави тоа за што одамна е подготвуван, обучен и програмиран? Можеби скромните детали и информации од текстов кој што следува ќе фрлат поинаква светлина на ликот и делото на овој пост-модерен “интернет херој”, која сега се восхитува целиот “слободниот свет”.

Џулијан Асанж е роден 1971 година во државата Квинсленд, Австралија. Постојат некои странски добро информирани извори кои укажуваат на тоа дека Џулијан уште како момче, под присила на неговиот очув е однесен во озлогласнената окултна њу ејџ група (на киднапирани  деца) наречена „Family” (семејство). „Големото бело братство“, кое некаде во околината на Мелбурн, помеѓу 1968 и 1975 година,  бил раководен од страна на дотична медицинска сестра и јога учител, Ана Хамилтон-Брн.

Интересна информација е дека на загадочната Ен за цело време додека е ангажирана со групата е во контакт со австралиската разузнавачка служба. Со оглед на разузнавачката блискост и природата на работата која ја извршувала,  американската ЦИА, која секако треба да биде живо заинтересирана за нејзината работа. Според тие извори, престој и „програмирање“ на тогаш уште едно момче како што бил Џулијан во рамките на групата „Семејство“, би можело пресудно да влијае врз неговиот подоцнежен живот и чекорите поради кои се одлучил да го формира сега е најпознатиот сајт во светот, порталот Wikileaks.

Вреди да се спомене фактот дека на гореспоменатиот податок  дека на ова озлогласената група припаѓале и таткото на полубратот на Асанж, што трави да е можно малиот Асанж  се „втурнат“ во групата против нивната волја, како што самиот сведочеше дека Џулијан е во неговото детство бегал од својот татко, кој беше постојано користел насилство против него и го малтретирал.

И сега неколку детали за работата на групата. Децата кои биле донесени во групата, наводно, биле сексуално злоставувани, физички малтретирани и исцрпени, принудени да ги користат дрога ЛСД и други халуциногени супстанции, со цел кај истите деца да се создадат повеќе идентитети, повеќе подвоени личност (алтер ега) со кои подоцна би се манипулирало по потреба.

Се разбира, се’ по стариот добар рецепт од широк спектар на различни методи на контрола на умот практикуван од страна на разузнавачките служби, и особено американските разузнавачки официјални лица. Сите овие деца подоцна во животот требало да бидат „искористена“ за различни задачи што им се доверени од страна на нивните “програмерите”, т.е. управувачи или „хендлери“. Да се потсетиме само трагична судбина која која му се случи на кралот на поп Мајкл Џексон, за која своевремено се пишуваше во српската аналитика.

Децата се фарбале руси (конкретно платинеста руса нијанса), зашто што се верувало дека тоа им дава некои посебни овластувања и “дар”. Значи, погледнете  на некои од фотографиите на Асанж од млади денови и ќе забележите дека бојата на косата имал тогаш. Можеби на изглед небитен детал, а можеби и беше еден детал кој открива сè. И повеќе од тоа.

Интересно е дека Џулијан во едно свое интервју посочи на неговата поврзаност со австралиската разузнавачка служба, уште од најраното детство, кога нагласи дека „службата го советувала“ и дека тој верува дека „го надгледува неговиот живот“.

Она кое исто така, предизвикува внимание е изјава на Асанж дека тој сонувал уште од детството како го руши „Системот“, официјалниот есаблишмент!? Но, доколку го имаме во предвид сето ова претходно објавено, не е нелогично да се запрашаме: кој всушност, ги проектирал таквите деструктивни тенденции, намери и цели во главата на едно сеуште недозреано момче, и дали, всушност Асанж, како што сам поменува, одамна бил подготвуван за интернет скандалот кој неодамна го сврте светот наопаку?

Поради тоа, со право се прашаме: Дали се работи за уште една успешно реководена кукла, од страна на најмрачните центри на глобалната моќ, која е лесно е пуштена да го „работи“ она што тој низ животот е обучен да го прави – и како што веројатно знаете драги читатели – случајност во настани како овој што е сега “земјотрес” на свет, едноставно не може да се случи, ниту пак некогаш имало. Затоа да размислиме подобро… Сето ова претходно откриено е  само врвот на ледениот брег, под кои може да се копа, секако, милји и милји длабоко.

И за крај, мислам дека не би било лошо да го завршам овој скромен текст, се разбира, повторно „случајно“, со пророчки зборови на поранешниот директор на ЦИА, Ален Далс:

„Да се најде некој кој сака да направи нешто, а потоа да му овозможи да го стори тоа, исто така, и со верување дека дејствува во својот личен интерес – тоа е суштината на секоја специјална операција“.

Превод на текстот на Вања Ј. Вученовиќ објавен на страницата Српска Аналитика.

You May Also Like