300 деца и млади од 13 земји на „Џифони Македонија“ со помош на youth.mk

Актуелни детски и младински филмови, дискусија, креативни работилници, проекции на кратки и анимирани филмови, проекции на нови остварувања од млади автори, средби со познати

Read more

Отворен повикот за онлајн-учество на „Џифони Македонија 2020“

Филмскиот фестивал за млади „Џифони Македонија“ го објави повикот со кој ги повикува сите ученици од средните и од основните училишта да се пријават

Read more

Овации за филмот „Светлина“ на „Џифони Македонија“ , гостување на бендот „Дупер“

Огромна поддршка добија средношколците-автори на филмот „Светлина“ во режија на Мартин Чичовски, вчера по премиерата на филмот во рамките на „Џифони Македонија“ што се

Read more

„Џифони Македонија“ го започна своето 7-мо издание

Повеќе од 500 тинејџери, повеќе од 50 странски гости се во Скопје, многу филмови, многу иницијативи и настани, со фокус на специфични теми –

Read more

650 деца и млади од 10 земји ќе се дружат и ќе учат на „Џифони Македонија“

Седмото издание на Филмскиот фестивал за млади „Џифони Македонија“ ќе се одржи од 12 до 17 октомври на повеќе локации во Скопје. Шестдневната програма

Read more

Филмски фестивал „Џифони патува во Гостивар“

Филмскиот фестивал за млади „Џифони патува во Гостивар“ денеска и утре (петок и сабота, 14-15 декември) ќе се одржи на Меѓународниот универзитет „Висион“ во

Read more

Отворен Филмскиот фестивал за деца и млади „Џифони Македонија“

Во кино „Милениум“ синоќа беше отворено 6-тото издание на Филмски фестивал за деца и млади „Џифони Македонија“, со италијанскиот филм „По трагите на мојот

Read more

Џифони Македонија отвори повик за пријавување за шестото издание

Филмскиот фестивал за млади ЏИФОНИ МАКЕДОНИЈА отвори повик за пријавување на 650 учесници за шестото издание на фестивалот кое ќе се одржи од 6-11

Read more

Филмскиот фонд потпиша договор со Џифони фестивалот за деца

Вчера (30 мај) се одржа прес конференција по повод потпишувањето на тригодишна спогодба помеѓу Филмскиот Фонд на Република Македонија и најголемиот филмски фестивал за

Read more