300 деца и млади од 13 земји на „Џифони Македонија“ со помош на youth.mk

Актуелни детски и младински филмови, дискусија, креативни работилници, проекции на кратки и анимирани филмови, проекции на нови остварувања од млади автори, средби со познати

Read more

„Џифони Македонија“ го започна своето 7-мо издание

Повеќе од 500 тинејџери, повеќе од 50 странски гости се во Скопје, многу филмови, многу иницијативи и настани, со фокус на специфични теми –

Read more

Отворен Филмскиот фестивал за деца и млади „Џифони Македонија“

Во кино „Милениум“ синоќа беше отворено 6-тото издание на Филмски фестивал за деца и млади „Џифони Македонија“, со италијанскиот филм „По трагите на мојот

Read more