Филмски фестивал „Џифони патува во Гостивар“

Филмскиот фестивал за млади „Џифони патува во Гостивар“ денеска и утре (петок и сабота, 14-15 декември) ќе се одржи на Меѓународниот универзитет „Висион“ во

Read more

Ќе се формира НУ „Гостиварски театар“

Владата ја разгледа Информацијата за потребата за основање нова национална установа „Гостиварски театар“ во Гостивар. Притоа донесе Одлука за нејзино основање, имајќи го предвид

Read more