Изложбата „ГРАНИЦИ“ на Шќипе Мехмети и Дита Старова Ќерими во Галерија Gentinetta во Цирих

Изложбата „ГРАНИЦИ“ на Шќипе Мехмети и Дита Старова Ќерими во Галерија Gentinetta во Цирих, во Швајцарија, ќе биде изложена од 21 ноември – 4

Read more

Изложба „Граници“ на Дита Старова Ќерими и Шкипе Мехмети во галерија КО-РА

Изложбата на двете уметници (Дита Старова Ќерими и Шкипе Мехмети) ќе биде поставена во галеријата „КО-РА“ во ЈУ Дом на култура „Кочо Рацин“ -Скопје

Read more

Изложба „4 Пати слобода“ во МКЦ

На 14ти октомври во 20 часот во галеријата на Младинскиот културен центар ќе се отвори изложбата „4 Пати слобода“. „4 Пати слобода“ е заеднички

Read more

Изложба „Четири елементи“ во Мала станица

Вечер (среда, 18 јули) во 20:00 во Мала станица ќе биде отворена изложба на графики „Четири елементи“ на Шќипе Мехмети. Изложбата е во рамките

Read more

Мехмети со „Четири елементи“ во Музеј на град Скопје

Вечерва, (вторник) 10 мај 2011 година, со почеток во 20:00 часот, во просториите на Музејот на град Скопје, ќе биде отворена седмата самостојната изложбата

Read more