Нов контингент животни во Зоо Скопје

Од вчера, (среда) 11.05.2011 година, Зоолошката градина е побогата за неколку нови животински видови. Во попладневните часови пристигнаа новите жители на Зоо Скопје, донација од три европски зоолошки градини, и тоа:

– 1 камила,

– 1 европски бизон,

– 1 американски бизон,

– 1 гибон,

– 2 патас мајмуни,

– 5 мангаби мајмуни

донација од зоолошката градина Берлин (Tierpark Berlin), Германија;

– 1 бел буф

донација од Zoo Halle, Германија;

– 1 бел буф

донација од Zoo Olomuc, Чешка Република.

Животните се сместени во нивните живеалишта, а ние ви ги презентираме ексклузивните фотографии.

You May Also Like