Уметникот Зоран Попоски на фестивал во Хонг Конг

Видео проект од македонскиот дигитален уметник Зоран Попоски ќе e прикажан на меѓународниот интермедијален уметнички фестивал Кросинг Бордер во Хонг Конг, во периодот меѓу

Read more

Зоран Попоски: Клучно е да се етаблира специфичен македонски културен бренд

Кога од странство ги посматрам состојбите на културен план очигледно е дека на Република Македонија и е потребна нова стратегија за промовирање на културните

Read more

Зоран Попоски: Клучно е да се етаблира специфичен македонски културен бренд

Кога од странство ги посматрам состојбите на културен план очигледно е дека на Република Македонија и е потребна нова стратегија за промовирање на културните

Read more

Урбан уметнички проект на Зоран Попоски во Пловдив

Проект од македонскиот дигитален уметник Зоран Попоски учествува на меѓународната интерактивна изложба „Урбани соништа“ во Центарот за современа уметност во Пловдив, Бугарија, отворена до

Read more

Видео перформанс на Зоран Попоски на фестивал во Данска

Видео перформанс од македонскиот дигитален уметник Зоран Попоски ќе бидe прикажан на меѓународниот фестивал за современ танц, перформанс и уметност НОТ ФЕСТИВАЛ во Копенхаген,

Read more