Зоо Скопје со нови животни

Зоо Скопје
Зоо Скопје

Зоолошка градина  во Скопје, изминатиот викенд се збогати со шест нови животни. Донесени се два меркати, два муфлони, еден црн лебед и еден питон.

Сите животни пристигнаа викендов од Зоолошката градина во Белград и сите се сместени во своите нови живеалиштата.

Инаку, во Зоолошката градина започна акцијата за посвојување на животни. Компанијата Сивус е посвоител на јагуарите, а Тобако на рисовите. Тие во наредниот период ќе се грижат за нив.

Црн лебед
Црн Лебед

Меркат
Меркат

You May Also Like