Присуствувајте на акцијата „Разубавете ја Зоолошката“

Волонтерите во Зоолошката градина – Скопје, овој викенд (9 јули – 10 јули 2011 година) со почеток од 11:00 часот, па се до 16:00 часот, ќе биде организираат акција за разубавување на Зоолошката градина во која ќе учестуваат и сите вработени, како и посетителите.


Посетете ја фејсбук страницата креирана за овој настан, а воедно би сакале да Ве поканиме и да присуствувате на акцијата „Разубавете ја Зоолошката“.

Донирајте некое од следниве растенија за разубавување на Зоолошката градина – Скопје, и добијте гратис влез во градината истиот ден!

Донирајте :

1. Различни видови кактуси
2. Begonia semperflorens Бегонија
3. Brassica oleracea Декоративна зелка
4. Calendula officinalis Невен
5. Chrisanthemum multiflora Хризантема
6. Lavandula nana Лаванда
7. Petunia hybrida Петунија
8. Primula vulgaris Јаглика
9. Rosmarinus officinalis Рузмарин
10. Verbena hybrida Вербена
11. Viola tricolor Љубичица
12. Vinka major Винка
13. Monstera Монстера
14. Philodendron Филадендрон
15. Alocasia amazonica Алокасија
16. Calathea Калатеа Калатеа
17. Cyclamen persicum Циклама
18. Dendrantema Хризантема
19. Dracena fragrans Дрво на животот

Активноста е организирана од страна на Волонтери Зоо Скопје и е подржана од страна на ЈУ Зоолошката градина – Скопје.

Се покануваат сите граѓани, посетители и фирми кои сакаат да помогнат да се разубави нашата Зоолошка! Ве очекуваме на 9 и 10 јули од 11:00 до 16:00 часот …дојдете …посетете не …забавувајте се !

You May Also Like