Виолинскиот виртуоз Најџел Кенеди на Охридско лето

За првпат на фестивалот„Охридско лето“, ќе гостува светскиот водечки виртуоз на виолина, Најџел Кенеди. Долги години наназад, фестивалот се обидуваше да го донесе овој

Read more

Божиќен концерт во Универзална

Центарот за организирање приредби „Универзална сала“ – Скопје Ве кани да присуствувате на  традиционалниот Божиќен концерт на камерниот оркестар “Скопски солисти”  под диригентска палка

Read more