Најџел Кенеди во Охрид

Најголемата ѕвезда која што ќе настапи на 51-то издание на фестивалот „Охридско лето“, британскиот виртуоз на виолина Најџел Кенеди, пристигнува во Охрид вечерва (четврток,

Read more

Виолинскиот виртуоз Најџел Кенеди на Охридско лето

За првпат на фестивалот„Охридско лето“, ќе гостува светскиот водечки виртуоз на виолина, Најџел Кенеди. Долги години наназад, фестивалот се обидуваше да го донесе овој

Read more