Што се случи со Христос?

Велигден! Прашав едно петгодишно детенце дали знае зошто се слави Велигден. Тоа ми рече: „Знам! За да се кршиме со јајца!“ Неговото незнаење барем

Read more

[Расказ] „Свадба или циркуз?“од Ана Чочкова

Деби расказ на младата Ана Чочкова. Таа дипломираше на Филолошкиот факултет во Скопје, на катедрата за Англиски јазик и книжевност, при УКИМ. Ова нејзино

Read more