Слабокрвноста не се лечи со цвекло, а јајцата не го креваат холестеролот

Тоа што го мислиме за храната, било само мит: Слабокрвноста не се лечи со цвекло, а јајцата не го креваат холестеролот? Нутриционизмот е област

Read more

Што се случи со Христос?

Велигден! Прашав едно петгодишно детенце дали знае зошто се слави Велигден. Тоа ми рече: „Знам! За да се кршиме со јајца!“ Неговото незнаење барем

Read more