Тајниот поштенски систем на Македонија

И покрај тоа што на почетокот на минатиот век Македонија сеуште била под тешкиот турски јарем, сепак тајната пошта која ја спроведувале македонските комитети

Read more

Реакција на ДЛУМ за опожарените мурали на Борко Лазески

Друштвото на ликовни уметници на Македонија изразува огромна загриженост од евентуални оштетувања на муралите во опожарената Пошта I на нашиот истакнат уметник, Борко Лазески

Read more