Новите мајмунчиња достапни за посетителите на Зоо Скопје

Во Зоолошка градина – Скопје  пристигнаа три нови видови на мајмуни од Зоолошката градина во Барселона, Шпанија . Новите мајмуни се: два примероци од видот сијаманг (слични на гибонот ),  четири индивидуи од видот тамарин , и три индивидуи од видот џуџест мармазет .

Сијаманзите се сместени во реновираната мајмунара, додека останатите два вида (тамарините и мармазетите) се сместени во новиот објект изграден посебно за овие 2 вида мајмуни, и за рептилите . Новите мајмуни посетителите веќе ќе можат да ги видат почнувајќи од утре ( петок 10.06.2011 ), бидејќи се пуштени во нивните надворешни живеалишта .

You May Also Like