Промоција на книгата „Наведување на филозофија“

Денеска (четврток, 6 декември, 2012) во 19:00 часот во „Матица ексклузив“ ќе биде промовирана книгата „Наведување на филозофија“ од современиот хрватски писател Матко Сршен.

Книгата ја преведе Тодор Кузманов, издавач е „Македонска реч“, а ќе ја промовира проф.д-р Ферид Мухиќ. На промоцијата ќе присуствува и авторот Матко Сршен.

Со приказни и алегорија на најпознатите филозофски постулати и мислители, Сршен истите ги прави поедноставни и подостапни и за оние кои не се занимаваат со филозофија. Ова е книга што наведува да се засака филозофијата.

You May Also Like