Промоција на книгата „Наведување на филозофија“

Денеска (четврток, 6 декември, 2012) во 19:00 часот во „Матица ексклузив“ ќе биде промовирана книгата „Наведување на филозофија“ од современиот хрватски писател Матко Сршен.

Read more

„Нешто да ти кажам“ од Курејши на македонски јазик

Утре (петок, 3 август, 2012) во издание на ИЛИ-ИЛИ од печат излегува романот „Нешто да ти кажам“ на познатиот британски писател Ханиф Курејши. Преводот

Read more