Слабокрвноста не се лечи со цвекло, а јајцата не го креваат холестеролот

Тоа што го мислиме за храната, било само мит: Слабокрвноста не се лечи со цвекло, а јајцата не го креваат холестеролот? Нутриционизмот е област

Read more

Лечење со билки

Според македонски лечебник… Од книгата „Македонски лечебник од 19 век“, приредил Драги Стефанија, Скопје 1985 Главобол Аште кого боле глава најди спориш, свари лози,

Read more

Рузмаринот ја зголемува способноста за помнење

Рузмаринот како традиционален лек се користи со векови за најразлични проблеми со здравјето, а најновите истражувања покажуваат дека помага и кај луѓето кои што

Read more

Седум намирници кои ви ја враќаат енергијата

Доколку во текот на денот имате потреба од кафе и калорична храна за да го намалите чувството на замор, обидете се наместо тоа во

Read more

Пет видови алкохол кои ја уништуваат вашата кожа

Покрај тоа што алкохолот и штети на тежината и здравјето, тој не е без последици и за изгледот. Конзумирањето на алкохол во мали дози

Read more

Црвено месо и млеко за долговечност

Луѓето кои јадат црвено (свежо) месо и сирење повеќе од препорачаното живеат подолго, објави Дејли телеграф. Резултатите се однесуваат на истражување направено на научниците

Read more

Дебелината еден од факторите за ширење на вирусот за грип

Дебелината може да биде причина за пренесување на вирусот кој предизвикува грип, се наведува во едно ново истражување. Во студија, спроведена во Манагва, Никарагва,

Read more

Најдобрата диета за намалување на салото од стомакот

Факт е дека не е можно да се изгуби вишокот на сало од стомакот без намалување на вкупните телесни масти. Обемните истражувања покажаа дека

Read more

Секоја диета е добра ако се придржувате на препораките

Која било диета ќе даде слични резултати, а луѓето едноставно би требало да ја изберат онаа која најмногу им одговара и да се придржуваат

Read more