Просечен ден на човек со анксиозност

Анксиозност е чувство на општа возбуденост, нејасен страв без очигледен надворешен повод, голем стрес и загриженост. Анксиозноста се манифестира преку повеќе физички и психички

Read more

Рузмаринот ја зголемува способноста за помнење

Рузмаринот како традиционален лек се користи со векови за најразлични проблеми со здравјето, а најновите истражувања покажуваат дека помага и кај луѓето кои што

Read more

Пет видови алкохол кои ја уништуваат вашата кожа

Покрај тоа што алкохолот и штети на тежината и здравјето, тој не е без последици и за изгледот. Конзумирањето на алкохол во мали дози

Read more

Физичката неактивност го зголемува ризикот од болести

Повеќе од 1,4 милијарди возрасни луѓе во светот имаат поголем ризик од заболувања поради недоволна физичка активност, се наведува во новиот извештај на Светската

Read more

Неколку од причините за појава на темни подочници

Голем број луѓе се соочуваат со темни кругови под очите кои настануваат од повеќе причини и претставуваат естетски проблем, посебно за дамите. Покрај генетичката

Read more