Науката работи на лек којшто ќе овозможи бременост и во 50-та година

Жените би можеле, во блиска иднина, да забременуваат и на 50-годишна возраст, тврдат научници од Израел кои успешно го забавиле стареењето на човечки јајце-клетки.

Read more

Рузмаринот ја зголемува способноста за помнење

Рузмаринот како традиционален лек се користи со векови за најразлични проблеми со здравјето, а најновите истражувања покажуваат дека помага и кај луѓето кои што

Read more