Седум намирници кои ви ја враќаат енергијата

Доколку во текот на денот имате потреба од кафе и калорична храна за да го намалите чувството на замор, обидете се наместо тоа во оброците да вклучите намирници кои ќе ви го зголемат нивото на енергија.

  1. Цвеклото,
  2. авокадото,
  3. слаткиот компир (батат),
  4. зелениот зеленчук,
  5. бананите,
  6. црното чоколадо,
  7. како и водата, го зголемуваат нивото на енергија.

You May Also Like