Скоро две милијарди луѓе во светот се претешки

Најпопуларните јадења во класичен ресторан, околу 94 отсто од нив, ги надминуваат препорачаните 600 калории, посочува ново истражување на Медицинскиот факултет во Сао Пауло,

Read more

Седум намирници кои ви ја враќаат енергијата

Доколку во текот на денот имате потреба од кафе и калорична храна за да го намалите чувството на замор, обидете се наместо тоа во

Read more

Храна за децата на улица

Како и секоја година, традиционално, невладините организации “Уметност на живеење Македонија”, “Арт Лајф”, “СУНА”  и “Банка за храна Македонија” со своите активности се приклучија

Read more