Пет видови алкохол кои ја уништуваат вашата кожа

Покрај тоа што алкохолот и штети на тежината и здравјето, тој не е без последици и за изгледот.

Конзумирањето на алкохол во мали дози може да има некои придобивки за телото, но оди рака под рака со десетици негативни, меѓу нив најлошо делува на кожата.

Петте видови алкохол со негативни последици по кожата на луѓето:

Пиво – го прави лицето подуено поради содржината на шеќер и сол.

Бело вино – доста истражувања тврдат дека по една чашка вино вечер е корисна за срцето, но неодамнешна студија на „Универзитет Браун“, откри дека дури и мала количина вино ја зголемува шансата за црвенило на одредени места поради заситеноста на крвните клетки на површината на кожата.

Црвено вино – природниот шеќер исто така придонесува за зголемено црвенило.

Рум и виски – провоцираат акни и водат до предвремено стареење на кожата.

Коктели – Ова е можеби најлошата опција. Тие содржат различни видови алкохол, многу шеќери и конзерванси кои се „катастрофални“ за кожата.

You May Also Like