Театарски репертоар за НТ Битола

Ова е репертоарот на Националната установа – Народен театар Битола, за неделата која следи.

НУ Народен театар Битола
НУ Народен театар Битола

(вторник) 01.03.2011 година, почеток 19,30 часот

„Калеш Анѓа дефинитивно“ од Катерина Момева
Режија: Драгана Милошевски Попова

(среда) 02.03.2011 година, почеток   19,30 часот

„Калеш Анѓа дефинитивно“ од Катерина Момева
Режија: Драгана Милошевски Попова

(четврток) 03.03.2011 година, почеток 19,30 часот

„Обична приказна “ од Марина Ладо
Режија : Љупчо Ѓоргиевски

(петок) 04.03.2011 година, почеток 19,30 часот

„Обична приказна “ од Марина Ладо
Режија : Љупчо Ѓоргиевски

(сабота) 05.03.2011 година, почеток 19,30 часот

„Покојник“ од Бранислав Нушиќ
Режија :Љупчо Ѓоргиевски

You May Also Like