(ВИДЕО) И животните во скопската Зоолошка градина го почувствуваа земјотресот

Германскиот истражувачки центар за геолошки науки (ГФЗ) пријави земјотрес со јачина од 5,5 степени со епицентар во Македонија. Земјотресот е регистриран рано наутро во

Read more

Зоолошката во Скопје доби четири шимпанза – Коко се врати дома

Со стручен тим од AAP Animal Advocasy and Protection- организација која спасува илјадници животни и каде што престојуваа Коко, Мими, Роси и Хјасл, денеска

Read more

Зоо Скопје во соработка со Макстрип со нови информативни цртежи

Зоолошката градина во Скопје. покрај тоа што се подновува постојано  со нови животни и атрактивни живеалишта, од неодамна се појавија и нови цртежи на

Read more