„Маџун“ од Влада Урошевиќ е избран за национален претставник за наградата Балканика

На конкурсот за избор на национален претставник за меѓународната награда „Балканика 2019“, годинава до организаторот, издавачката куќа „Магор“, пристигнаа следните 12 книги: 1. Петар

Read more

„Туја“ на Ермис Лафазановски национален претставник за „Балканика“

Книгата „Туја“ од реномираниот македонски писател Ермис Лафазановски ќе биде националниот претставник за меѓународната книжевна награда „Балканика 2018“. На конкурсот, до организаторот, издавачката куќа

Read more

Владислав Бајац – главен гостин на Саемот на книга

Издавачката куќа “Mагор” со промоција на македонско издание на романот “Амам Балканика” на Владислав Бајац за кој ја доби престижната награда “Балканика”. Популарниот српски

Read more