Изложба „Баханалии“ на Трајче Чатмов

Вечерва (среда, 24 април) ќе се отвори изложбата на Трајче Чатмов, насловена „Баханалии“ во галерискиот простор Концепт 37.

Вистината како апстрактен поим на индивидуалноста на човекот е доблест од кој современиот хомосапиенс се повеќе се одалечува , се повеќе се плаши и крие,непризнавајќи ги своите слабости и недостатоци заборавајќи на севкупната несовршеност на својот вид. Но има еден момет кој го забораваме , а тоа е дека само со соочување со вистината ке можеме да ги согледаме своите недостатоци и недостатоците на останатите , па и од таму да направиме соодветна пресметка по кој би си го обликувале својот микро свет …“, се вели во промотивниот текст за изложбата.

You May Also Like