Објавени две книги драми за Скопје од Томислав Османли

Две книги драми за Скопје од драмскиот автор, сценарист и прозаист Томислав Османли деновиве излегоа од печат во издание на книгоиздателството „ВиГ Зеница“. Станува

Read more

“Зад аголот” на Османли догодина ќе биде објавен во Турција

Истанбулската издавачка куќа “ЕСЕН КИТАП” потпиша договор со македонскиот писател Томислав Османли… Под уредништво на Нихал Инвер од истанбулското книгоиздателство, преводот на современиот македонски

Read more

Трета позитивна критика за „Дваесет и првиот“ на Османли во Хрватска

Уште еден, трет по ред изразито позитивен книжевен осврт кон хрватската објава на наградениот македонски роман „Дваесет и првиот“ на Томислав Османли под насловот

Read more

Делови од „Дваесет и првиот“ на Османли, на Радио Белград 3

Под наслов „Македонска книжевност“, на Третата програма на Радио Белград во тек е објавувањето делови од наградениот македонски роман „Дваесет и првиот“, на Томислав

Read more