Темплум го објави првиот зборник текстови за попреченост на македонски

Издавачката куќа „Темплум“ неодамна го објави зборникот „Попреченост: текстови за инвалидните тела“, прв од ваков тип на македонски. Книгата е објавена во едицијата теорија

Read more

Промоција на графичката новела „Хашиш” од Ѓорѓе Јовановиќ

Графичката новела „Хашиш“ од визуелниот уметник од Скопје Ѓорѓе Јовановиќ, а по текст на Анри Мишо, е седма книга од стрип – едицијата „Лифт“

Read more

„Азбука и залутани записи“ на Иван Шопов вечер во МКЦ

„Азбука и залутани записи“ на младиот Иван Шопов, победник на „Новите!“ 2010 издание на Темплум, на 15. 03. 2011 година (вторник), ќе Ви биде

Read more