Осмомартовска изложба „Процут кон женственоста“ во Националната галерија на Македонија

Националната галерија на Македонија продолжува со својата веќе воспоставена традиција, и годинава по петти пат, во чест на меѓународниот ден на жените, 8ми март,

Read more

Жените во сликарството на Личеноски – Виртуелна тура на Националната галерија

Веќе традиционално, четврта година по ред, Националната галерија организира изложба која носи свој препознатлив белег, посветен на Денот на жената, Осми март. Изложбата е

Read more