На денешен ден: Почина Гоце Арнаудов

На денешен ден (6 декември, 2011 година) на 52-годишна возраст починал Гоце Арнаудов, познат македонски пејач на народна музика.

Во 1994 година на Фолк фест – Валандово ги освоил сите награди со песната „Дали чекаш стара мајчице“.

Пет години бил прогласуван за најпопуларна личност на Македонија, а учествата на Фолк-фест Валандово му имаат донесено вкупно 22 награди.

Неколку пати ја добил наградата за интерпретација „Никола Бадев“ на фестивалот „Гоце Фест“. Редовно учествувал на турнеи во Европа, Америка и Австралија.

Ќе остане запаметен по песните „Ех да беше стрела песната”, “Дали чекаш стара мајчице”, “Ќе пијам ќе лумпувам”, “Свири мајсторе”, “Полни бре меанџијо”…

Арнаудов бил роден во Струмица на 19 август 1959 година.

You May Also Like