Истекува рокот за аплицирање за „Најдобар млад научник“ за 2018 година

Аплицирањето на јавниот повик за избор на „Најдобар млад научник“ за 2018 година, признание што го доделува претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов, трае

Read more

Ѓорге Иванов: На стеблото на Самуиловата држава е накалемена туѓа гранка

Обраќање на отворањето на првата Национална конференција за византологија и медиевистика на тема „Самуиловата држава – 1000 години потоа (1018-2018)“: Почитувани присутни, Дами и

Read more

Официјално отворено 54-то издание на „Охридско лето“

Претседателот Иванов го прогласи отворено 54-то издание на „Охридско лето“ пред неколкуилјадната публика на Античкиот театар, вечерва во Охрид … Со најпопуларните арии на

Read more

Откривање на биста и концерт во чест на Шопен

Македонската филхармонија во четврток (16-ти декември) со почеток во 20 часот поканува на симфонискиот концерт со кој ќе се заокружи годината посветена на 200

Read more