Ѓорге Иванов: На стеблото на Самуиловата држава е накалемена туѓа гранка

Обраќање на отворањето на првата Национална конференција за византологија и медиевистика на тема „Самуиловата држава – 1000 години потоа (1018-2018)“: Почитувани присутни, Дами и

Read more